Hivatalos: végre kiderült, hogy mikor jön az első Boc Friday!

Azaz kiderült, melyik lesz az első péntek, amikor ingyen utazhatunk a kolozsvári tömegközlekedési eszközökön. Örömhíreink következnek.

Hirdetés

Örömhír 1: Kolozsvár péntek reggelre átlépte az 50 %-os átoltottsági küszöböt, ami azért – az országban tapasztalható általános oltásszkepszist elnézve – elég szép teljesítmény.

Örömhír 2: jövő péntektől (június 18.) most már tényleg elkezdődik az a még márciusban beharangozott akció, ami arról szól, hogy ezentúl minden pénteken ingyen használhatjuk a kolozsvári tömegközlekedést.

A rendszeresebb hírolvasók (sajtómajszolók, szevasztok!) azt is tudják, hogyan függ össze ez a két dolog.

Történt ugyanis, hogy az eredeti, márciusi bejelentéskor még arról szólt a fáma, hogy az akció áprilistól már élesedik is. Ám közben a városvezetés gondolt egyet, és bejelentette, hogy az akció mégis csak azután fog élesedni, hogy a kolozsváriak fele beoltatja magát.

Hirdetés

Mivel ez mostanra megtörtént, Emil Boc polgármester egy rádióműsorban már el is mondta: jövő szerdán a helyi tanács aláírja a megfelelő papírokat, és pénteken már pompásan buszozhatunk. Egyben megköszönte a kolozsváriaknak a felelős magatartást.

Van mit.

Hirdetés