Hibáktól hemzsegő, hamis ortodox falinaptárral röhögteti magát a kampányban Ponta pártja

Az egyház főfejesei már rá is szóltak a Pro Romániásokra, hogy amúgy sem túl frankó dolog egyházi cuccokkal korteskedni.

Hirdetés

Az államfő hiába kérte arra a pártokat, hogy kizárólag interneten kampányoljanak, a haza politikusai nem fogadtak szót, és régi trükkökkel, a korábbi években jól bevált ajándékocskákkal próbálják megszólítani a szavazókat.

S ebben a nagy kapkodásban néha azért becsúsznak röhejes elemek is: Victor Ponta pártja, a Pro Románia például olyan ortodox falinaptárt osztogat a híveinek, amelynek semmi köze a hivataloshoz, tele van hibákkal, ráadásul az egyházi ünnepek dátumai sem mindig stimmelnek.

A legrosszabb a történetben az, hogy a dorgálás a lehető legmagasabbról érkezett: egyenesen az Ortodox Patriarchátus hívta fel Pontáék figyelmét a hülyeségükre, amitől egy időre biztosan elment az életkedve a kampánystábnak.

Sőt, a hivatalos közleményben azt is megjegyzik, nem kifejezetten etikus pártlogóval ellátott egyházi naptárakat osztogatni, főleg politikai haszonszerzés céljából. A híveknek meg azt üzente az ortodox egyház – amely, mint tudjuk, soha nem szól bele a kampányokba -, hogy vásárolják meg inkább a szent szinódus által elfogadott hivatalos naptárt.

Hirdetés