Kép: Manases Sándor

Hiába adta meg az UEFA az esélyt a Sepsinek, nem tudott élni vele

Elizgulta a történelmi lehetőséget a Sepsi OSK, és 11-esekkel kiesett az Európai Konferencia-ligából, pedig a Nagyszombat semmivel sem volt jobb csapat. Csak nemzetközi téren sokkal tapasztaltabb.

Hirdetés

Az első Székelyföldön rendezett európai kupamérkőzésen a Sepsi játékosai jóval idegesebbek voltak, mint a hibátlan teljesítményt nyújtó szurkolóik, pedig már a szlovákiai elő mérkőzésen látszott, hogy semmivel sem jobb csapat a Spartak.

Viszont az akkor kiállított Bogdan Mitrea nagyon hiányzott a Sepsi védősorából, kétszer is csak a lest jelző koszovói partjelzőn múlott, hogy Bamidale Yusuf góljai érvénytelenek voltak. Boubacar Fofana félmagas bombája viszont beakadt a vendégkapu jobb oldalába –

ha nem is megérdemelten, de vezetett a székelyföldi csapat.

Amely a második félidőben már jobban játszott, mégis ekkor kapott gólt, Kelvin Boateng hat perccel a becserélése után egyenlített.

Az 1-1 tavaly még nagyszombati továbbjutást ért volna, de akárcsak az előző körben a CFR-nek, a Sepsinek is jól jött az idegenben lőtt gólok szabályának eltörlése.

A Spartak innen kezdve a tizenegyes-párbajra játszott, de hogy eljusson oda,

kellett Dominik Takác kapus néhány nagy védése is.

A végére jutott még két kiállítás is, a Sepsi alig öt percet volt emberelőnyben, aztán jött a szétlövés, ahol nyert a nagyobb nemzetközi rutin: a szlovákoktól senki sem hibázott, míg a Sepsitől ketten is: Anass Achahbar nekifutás nélküli lövését védte Takác, az utolsó sorozatban pedig Rajko Rep pedig a kapu fölé bikázta a labdát.

A Sepsi mellett a másik két román csapat is kiesett az UEFA új sorozatából, ráadásul egyaránt toronymagas esélyesként: a FCSB-t a kazah Sahtyor Karagandi ejtette ki, szintén 11-esekkel (1-0 és 1-2), az Universitatea Craiova pedig gólt sem tudott rúgni az albán KF Lacinak (0-1 és 0-0).

Hirdetés

Így az egyetlen versenyben maradt romániai kupacsapat a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe jutott CFR maradt.

Európai Konferencia-liga, 2. forduló, visszavágó:

Sepsi OSK–Spartak Trnava 1-1 – 11-esekkel 3-4

Gólszerzők: Fofana (29.), illetve Boateng (67.)

Kiállítva: Fofana (Sepsi, 120+2.), illetve Gric (116.).

Hirdetés