Hát nem heroinná változott a kutyaeledel négy Spanyolországban élő román autójában?

Hogy mik vannak…

Hirdetés

A gondoskodó gazdiknak járó dicséret helyett kábítószer-csempészet miatti letartóztatás lett az osztályrésze annak a négy, Spanyolországban élő román állampolgárnak, akiket a napokban kapcsolt le a madridi rendőrség.

A rendőrök megállítottak egy gyanús autót, amelyben a négy román társaságában jókora adag kutyaeledel is utazott.

Amikor azonban a rendőrök ellenőrizték a kutyaeledeles zsákokat, kiderült, hogy az autó utasai igencsak sajátosan értelmezik a kutyák élelmezését: négy kilogramm heroint találtak bennük.

Természetesen azonnal őrizetbe vették őket, majd a nyomozás során kiderült, hogy igazi kábítószercsempész-hálózatot hoztak létre, amely Madrid egyik kerületében működött.

De nem csupán kemény drogban utaztak: madridi és toledói otthonukban vadkendert is termesztettek, és a heroinnal együtt ezt is terítették.

A négy kiló heroin mellett 200 tő vadkendert és tíz kilogramm frissen szüretelt marihuánát is lefoglalt a rendőrség.

A jelek szerint a négy román kábítószercsempész nem ismerte a legendás Puskás Öcsivel kapcsolatos, vélhetően csak a városi legendák szintjén létező történetet, amely szerint – akárcsak az 50-es évek mélyszegénységében és hiánygazdaságában élő többi élsportoló – ő is kihasználta a külföldi utazások lehetőségét mindenféle földi javak csempészésére.

Történt, hogy egy külföldi mérkőzésről hazafelé jövet a vámos ellenőrizte Puskás csomagját, amelyben egy gyanús tasakot fedezett fel.

Hirdetés

A kérdésre, hogy mi van benne, Öcsi csak annyit mondott: papagájeledel.

Amikor azonban a vámos belenézett, kiderült, hogy kávé van benne.

Amikor ezzel szembesítette Puskást, az csak ennyit mondott: „Eszi, nem eszi, nem kap mást!”

Nos, a román csempészek nem voltak ennyire kreatívak.

Szegény Buksi meg azóta is biztosan éhezik.

Hirdetés