Három román muki olyan rablást gurított Londonban, hogy Guy Ritchie sírva tépné össze a forgatókönyveit

Hívószavak: London, ékszerbolt, alagút, románok.

Hirdetés

Szereti Guy Ritchie filmjeit, amikben azok a fura akcentusú londoni piti kis gengszterek nyomulnak? Nos a legjobb forgatókönyveket az élet írja, és a gengszterek természetesen románok benne.

Íme a film szinopszisa: három román muki (akik közül kettő cégigazgatóként dolgozott!) úgy gondolta, hogy az angliai fizetések sem elégítik ki az igényeiket, így hát felcsaptak rablónak.

Kibéreltek egy londoni lakást egy híres londoni ékszerbolt mellett, ástak egy alagutat az üzletig, majd kirámoltak onnan 300 ezer fontnyi szajrét. A szajré aranyban és gyémántban értendő, és az az összeg, ami az előző mondatban szerepel, baromi nagy: mai árfolyamon egymillió-hatszázötvenhatezer-ötszázhetvennégy lej.

A Ravasz, az Agy és Négyujjú Franky azonban olyan nyomokat hagytak maguk után, amelyek alapján a yardok könnyűszerrel azonosították őket. Gondolom otthagyták a személyi igazolványukat vagy valami.

A nemzetközi körözés nyomán kettejüket már le is csukták Iași-ban, és kiadták őket a brit hatóságoknak. Egyikük egészen októberig Angliában élt, és egy cég igazgatójaként dolgozott alibiből.

Hirdetés

Négyujjú Frankyt még keresik a hatóságok, de természetesen ő is moldvai gyerek.

A slusszpoén a sztoriban, hogy a srácok először tévedésből egy emelettel lennebb, egy könyvtárba fúrtak be, ám a szellemi táplálékkal nem elégedtek meg, úgyhogy gyorsan korrigálták az alagút irányát.

Szóval így. Végül is a srácok csak aranyat és drágakövet bányásztak, ez jó tipp lehet az ügyvédjüknek.

Hirdetés