Ha védekezni akar a koronavírus ellen, vásároljon román gyártmányú maszkokat

Ezt tanácsolja a lakosságnak a gazdasági miniszter, aki szerint a külföldről behozott portékák semmit nem érnek, be is vonták őket a standokról.

Hirdetés

Az országos fogyasztóvédelmi hatóság már felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy a boltok tele vannak védekezésre alkalmatlan maszkokkal, most azonban kiderült, a helyzet rosszabb, mint gondoltuk. A gazdasági miniszter szerdán kerek perec megmondta: a forgalomba került maszkok fele semmiféle védelmet nem nyújt a járvány ellen.

Fontos tudni ,hogy ezeket már vissza is vonták a standokról (nagyjából 20 millió darabról van szó), s a forgalmazásuk miatt több mint 18 millió lejre bírságoltak.

Az is világos, hogy a hasznavehetetlen portékákat külföldről szállították be, ezért Virgil Popescu azt tanácsolta a lakosságnak, keressék bátran a Romániában gyártott maszkokat: az országban 16 vállalat is foglalkozik a gyártásukkal, mindegyik beszerezte a szükséges engedélyeket, így a hazai termékek biztosan megfelelnek az egyéni védőfelszerelésekre vonatkozó szabványoknak.

A hazai cégek amúgy el tudják látni a teljes piacot, szóval ezzel sem lesz gond a tárcavezető szerint.

Hirdetés