Ha édesszájú, akkor ez a hír önnek is szól: rengeteg jégkrémet vonnak ki a piacról

Mivel rákkeltő anyagot tartalmazhatnak.

Hirdetés

Jókora mennyiségű jégkrémet kell levennie az üzletek polcairól a Mars élelmiszer-ipari cégnek, miután fölmerült a gyanú, hogy a termékek rákkeltő anyagot tartalmazhatnak.

Az Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) közlése szerint eddig több mint százezer Bounty, Twicks és Snickers márkájú fagylaltot kellett kivonni a forgalomból, mivel az Európai Unióban megengedettnél magasabb szintű az etilén-oxid tartalmuk.

Az Európai Bizottság döntése értelmében az adalékanyagként szentjánoskenyeret tartalmazó termékeket, amelyek az EU-ban betiltott, rákkeltő hatású etilén-oxidot tartalmazó növényvédő szerrel lehetnek fertőzöttek, ki kell vonni a forgalomból, még akkor is, ha az egyes termékekben nem mutatták ki az anyagot.

A gyártó azzal igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy a problémás adalékanyagból csak nagyon keveset használnak, ezért a fagylaltok fogyasztása nem káros az egészségre, de a biztonság kedvéért visszahívják az üzletekből az érintett jégkrémeket.

Hirdetés

Ha valaki a problémás termékekből vásárolt, visszakaphatja a pénzét. Ehhez le kell fényképeznie, és a nevével, telefonszámával, email- és lakcímével együtt el kell küldenie a fotót a contactmars@mhmr.ro címre.

A képen látszania kell a lejárat időpontjának és annak is, hogy a termék melyik szállítmányból származik.

Hirdetés