A védelmi minisztérium azt mondja, hogy mindenki megérdemli a tiszteletadást, aki Románia területén esett el

De hát akkor az úzvölgyi temetővel mi a helyzet?

Hirdetés

Térdet csapkodva hahotáztunk csütörtökön azon, hogy Tordán tévedésből a román katonák emlékhelye helyett az orosz emlékművet koszorúzták meg a hősök napja alkalmából, na de itt a folytatás: a védelmi minisztérium szóvivője pénteken olyan hihetetlenül ostoba és szánalmas magyarázkodásba kezdett a baki kapcsán, hogy hirtelen azt sem tudjuk, melyik sorát idézzük.

Öveket becsatolni, mert Oliver Anghel következik, aki szerint a katonaság képviselői bizonyára azért tévesztették el az emlékhelyet, mert meg voltak hatódva (!!!), de amúgy

a hősök napján mindenki megérdemli a tiszteletadást, aki Románia területén esett el.

Tényleg? Ehhez nem igazán vagyunk hozzászokva…

Hirdetés

A szóvivő még azt is hozzátette, hogy a helyi hatóságoknak,

az intézményeknek és a lakosságnak kötelező minden hadisírt ápolni és tisztelni az ország területén.

Valóban? Ezzel takarózunk, amikor az úzvölgyi osztrák-magyar katonai temetőbe illegálisan román emlékmű kerül betonkeresztekkel együtt, majd feldühödött románok betörik a temető kapuját és elfoglalják a csíkszentmártoniak által ápolt sírkertet? Ez nagyon gáz, sajtóreferens úr!

Oliver Anghel még azt is mondta, hogy Tordán semmi törvénytelen nem történt, de a bakit mégis egy sajnálatos tévedésnek nevezi, mert a kollégái picit izgultak, aztán átvitték a koszorúkat a megfelelő helyre. Ő biztos érti, amit mondott.

Hirdetés