Mi lenne jobb alkalom az M4 meccsközvetítéseinek blokkolására, mint a foci-Eb, ugye?

A csehek félpályás góllal alázták a skótokat, Makjuk volt a szlovákoknak a lengyelek ellen, nem esett gól a spanyolok és a svédek összecsapásán és ismét előkerült az ezerszer elátkozott geokód a foci Eb negyedik napján.

Hirdetés

Az Eb gólja: Patrik Schick. Hiába van még 41 mérkőzés hátra az tornából, a cseh csatár skótoknak lőtt félpályás találatát nehéz lesz überelni. Ötven méterről még sosem lőttek gólt Európa-bajnokságon, máris megvan az idei Puskás-díj topfavoritja.

Az Eb (eddigi) legrosszabb játékosa: Lyndon Dykes. A skótok csatárát Ausztráliából honosították, de teljesen feleslegesen, öt méterről is rendre a kapusba lőtte a labdákat. Citromsárgára festett hajával feltűnő jelenség, de egyben ezen a szinten kirívóan gyenge focista.

Az Eb mázlistái: a szlovákok. Jó adag szerencsével nyertek az esélyesebb lengyelek ellen, az első gólnál szó szerint mákjuk volt: a Ferencvárosban focizó Róbert Mak lövése a kapufáról a lengyel kapus kezére, majd onnan a hálóba pattant.

A nap hívatlan vendége: a geokód. Három napig valamennyi román kábeltévé-szolgáltatónál szabadon lehetett nézni az M4 Sporton is a mérkőzéseket, de hétfőn már akadt olyan cég (Vodafone, leánykori nevén UPC), amely a közvetítési jogok romániai jogtulajdonosára hivatkozva blokkolta a magyar sportcsatorna műsorát.

A nap elsője: Ovidiu Hațegan. Az aradi bíró mutatta fel az idei Eb első piros lapját, a lengyel Grzegorz Krychowiakot állította ki. A szlovákok pedig éltek az eséllyel, és hét percen belül belőtték a győztes góljukat.

A nap öncélú futballja: Spanyolország. 76 százalékos labdabirtoklás, 827 sikeres passz, de mindössze öt kaput találó lövés – a spanyol válogatott nem tudta feltörni a félidőnként csak egy-egy komoly támadást vezető svédek védelmét.

D-csoport:

Hirdetés

Skócia–Csehország 0-2 (Schick 42., 52.)

E-csoport:

Lengyelország–Szlovákia 1-2 (Linetty 46., illetve Szczesny 18. – öngól, Skriniar 69.)

Kiállítva: Krychowiak (lengyel, 69.)

Spanyolország–Svédország 0-0

Hirdetés