Folytatódik a káosz: nem kaptak parancsot, ezért két rendőriskolában a kényszervakáció ellenére is folytatódott a tanítás

Mert rendnek kell lenni.

Hirdetés

Hiába próbálta a kormány hétfőn egy újabb rendelettel orvosolni a koronavírus-járvány visszaszorítását szolgáló pénteki határozat hiányosságait, így azt is, hogy nem csupán az állami, hanem a magániskolákban is kötelezően felfüggesztik két hétre a jelenléti oktatást, még mindig nem sikerült mindenütt gyakorlatba ültetni a döntést.

Mint kiderült, két rendőrképzőben a tiltás ellenére hétfőn is folytatódott a jelenléti oktatás. A nagyváradi határrendészképző és a câmpinai rendőriskola nem állította le az oktatást.

Az ok: nem kaptak erre vonatkozó parancsot.

A kormányrendelet ugyan elvileg most már minden oktatási intézményre vonatkozik, azonban ezekben az intézményekben katonás rend uralkodik, a belügyminisztérium működteti őket, így aztán

a tanév menetrendjét is a minisztérium határozza meg.

Márpedig a rendőrképzőt az országos rendőr-főkapitányság, a nagyváradi határrendészképzőt pedig a belügyminisztérium illetékes szervei felejtették el a kényszervakáció kihirdetésére utasítani.

A két intézmény illetékesei azt mondják, a kéthetes szünet amúgy is alaposan felkavarná a menetrendet, hiszen épp most zárultak a felvételik, a frissen bejutott jelentkezők számára november 22-én kezdődik az oktatás, míg a végzősök számára március 25-én zárul a tanév.

Az intézmények ráadásul bentlakásosak, és a hallgatókat hetek óta nem is engedték haza, hogy ne fertőződhessenek meg.

Hirdetés

A határrendészképző szóvivője szerint ők amúgy is csak lazán függenek az oktatási tárcától,

az intézményt a belügyminisztérium működteti, ezért onnan várják a konkrét utasításokat.

És ez szerinte az összes hasonló intézményben így van.

Ezért aztán hétfőn még nem állt le az oktatás.

Remélhetőleg a járvány végére sikerül majd minden intézkedést hatályba léptetni.

Hirdetés