Fotó: Antena3 CNN

Fizetnie kell a városházának, mert az elhanyagolt jeges úton 17 autó karambolozott Brassóban

Nem a felelőtlen útkezelők miatt keletkezett kárt fogja kiperkálni a polgármesteri hivatal. Csak egy kis bírságról van szó.

Hirdetés

A rendőrség kiszállt, vizsgálódott egy kiadósat, majd megállapította: az útkarbantartást elhanyagoló brassói polgármesteri hivatal is felelős azért a vasárnapi láncbalesetért, amely vasárnap reggel történt a megyeszékhely külvárosában (Derestye/Dârste).

Nem kis karambolról van szó, a jeges út miatt 17 jármű – többek közt egy mentőautó – koccant össze egy felüljárón. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a keletkezett kár viszont bizonyára jóval nagyobb, mint az a 3045 lej, melyre a rendőrség megbírságolta az útszakasz karbantartásáért felelős városházát.

A rendőrség a közúti forgalomról szóló 195/2002-es sürgősségi kormányrendeletre hivatkozik, amely kimondja, a közút műszaki állapota miatt bekövetkező balesetek miatt a közútkezelő büntetőjogi felelősséggel tartozik.

Nyilván nem ettől a pénzbírságtól fog összerezzenni az útkarbantartók lustábbik része, de mi azért reménykedünk, hogy a felelőtlenségük nem okoz majd hasonló, vagy súlyosabb szerencsétlenségeket az elkövetkező nehéz téli időszakban.

Hirdetés