Felújítják a játszóteret Erdély fővárosában… dáko-románra (FOTÓK)

Egyébként szép lesz, különbözik a Kolozsvár-szerte fellelhető egyen-játszóterektől, meg minden.

Hirdetés

Lehet, hogy a gyerekek nem, a szülők biztos unták már azokat az egy kaptafára készült játszótereket, amelyek az utóbbi évtizedben gombamód elszaporodtak Kolozsváron.

És akkor itt a jó hír: felújítják a sétatéri játszóteret, azt, amelyik a városi stadion mellett terül el. Kimentünk, megnéztük, és tényleg:

a munkálatokat végző Fehér megyei cég emberei ott sürgölődtek a helyszínen, égett a munka a kezeik között.

Szemügyre vettük a már puccba vágott két objektumot. Az egyik ez a négy tornyos vár. Csinos, környezetbarát (értsd, nem csak fémből és műanyagból készült), vonzza a szemet és remélhetőleg a gyerekeket is. Na jó, tudomásul vettük: Romániában vagyunk, hát román vár, mi más legyen.

Aztán közelebb lépve ránk esett a felismerés: kérem szépen, nem egyszerűen román, hanem dáko-román vár ez! A tervezők úgy gondolták, üdvös lesz az ott játszogató gyerekek identitásának erősítése érdekében, ha az utóbbi időben igen népszerű és sok helyen szuvenírként kapható dáko-román trikolór zászlót biggyesztik a tornyokra.

Hirdetés

A másik objektum egy hajó, ez is csinos, akár a vár. Mekkorákat lehet ezen tengerjárni, kalózkodni, csatázni.

Ezt is megnéztük közelebbről. Na ja, a dákok híres hajósok voltak.

Sokkal többet nem tudunk ehhez hozzátenni. Hamis identitásból jeles! Amúgy meg jó játszást kívánunk mindenkinek a régi-új téren.

Fotók: Szántai János.

Hirdetés