Felavatott egy gyönyörű állóhajót a munkaügyi miniszter, ami pár nap múlva…elsüllyedt

Pedig nem is használták semmire, ráadásul utólag kiderült, már akkor is folyt bele a víz, amikor a sok fontos ember épp ünnepélyes keretek közt vagdosta a szalagot.

Hirdetés

Íme egy újabb keserű történet a jól elvégzett munka országából: szeptember 22-én, Raluca Turcan munkaügyi miniszter jelenlétében avatták fel ünnepélyesen azt az állóhajót Tulcea megyében, amelyet a tervek szerint fogyatékos gyerekek számára rendeztek be, s az amúgy remek elképzelés szerint terápiás kezelésekre, és sok más hasznos akcióra használták volna.

Igen ám, csak akadt egy kis bibi a projekttel: az egy dolog, hogy személyzetet sem sikerült találni egyelőre, de egyelőre nem is nagyon lesz amiért keresgélni, mert az állóhajó közben majdnem teljesen elsüllyedt – ott helyben, Mahmudián, ahol pár héttel korábban felavatták.

Kiderült közben, hogy egy pumpa meghibásodása miatt a hajóba már akkor is folyt be a víz, amikor hivatalosan átadták, de persze ez akkor senkit nem érdekelt. A kezdeményezők most szakembereket keresnek, hogy valahogy kiszedjék a járművet a vízből. Milyen is a sors: az avatás után pár nappal a Florin Cîțu vezette kormány hajója is léket kapott…

Hirdetés