Fotó: Székelyhon

Fel akarták gyújtani Izrael bukaresti követségét, ismét lesz nackómenet az úzvölgyi temetőben – hírmix

Meleg lesz a következő két hét, de időnként szeszélyes lesz az időjárás.

Hirdetés

Molotov-koktélt dobtak Izrael bukaresti nagykövetségére

Molotov-koktéllal próbálta meg felgyújtani hétfőn egy 34 éves férfi Izrael bukaresti nagykövetségét, ám azonnal elkapták. A Molotov-koktél a bejárat közelében ért földet, de a tüzet gyorsan eloltották, személyi sérülés nem volt, sőt komolyabb anyagi kár sem keletkezett. A férfi egyes beszámolók szerint saját magát is fel akarta gyújtani, de erre már nem volt ideje, a diplomáciai képviselet őrzését ugyanis a SRI terrorellenes brigádja látja el, akik azonnal közbeléptek, és leteperték a támadót. Később kiderült, hogy egy szíriai férfiról van szó. Georgian Drăgan rendőrségi szóvivő azt is közölte, hogy a támadásnak semmi köze sincs a gázai övezetben dúló háborúhoz, a férfi személyes sérelemmel indokolta tettét: azért akart bosszút állni, mert nem kapott letelepedési engedélyt. Az izraeli követség közleményben mondott köszönetet a hatóságoknak a gyors és hatékony közbelépésért.

Idén sem marad el a nacionalista menetelés az úzvölgyi temetőben

A „hősök napjára”, június 13-ika 17 órára ismét nagy nemzeti vonulásra hívta az úzvölgyi katonatemetőbe nacionalista barátait Mihai Tîrnoveanu, a szélsőséges Calea Neamului (Nép Útja) egyesület vezetője.

Tîrnoveanu afféle szabadversben fogalmazta meg a meghívást a Facebook-oldalán, amelyet – esztétikai mélységét és lírai magasságait figyelembe véve – egy komolyabb fejsérülést szenvedett okapi is írhatott volna nagyobb mennyiségű metil-alkohol elfogyasztása után egy oxigénhiányos kamrában. A költemény lényege, hogy menj előre mindenáron, akkor is, ha eltört a lábad, esetleg hegyek állják az utadat, mert minden akadályt legyőznek azok, akik előre mennek.

Hirdetés

via GIPHY

Meleg de időnként szeszélyes időre számíthatunk a következő két hétben

Meleg lesz az elkövetkező hetekben, de légköri instabilitásra (zagyva, esős, viharos időre) is lehet számítani, különösen a következő napokban, illetve a jövő hét első felében. Az Országos Meteorológiai szolgálat amúgy is narancssárga, illetve sárga riasztást adott ki e tekintetben a Partiumra, a Bánságra és Erdélyre is kedd kora délutánig. A következő napokban 24 és 26 fok között alakulnak a nappalai maximumok, majd ezek a hét végére 30–31 fokig emelkednek. A jövő hét végéig aztán egy nagyon enyhe lehűlés nyomán 27–28 fokra csökkennek a nappali maximumok, de éjszaka sem lesz hidegebb 12–16 foknál.

Hirdetés