Ezt adják össze: a romániaiak nagy része szerint nincs más út, csak a vakcina, ugyanakkor félnek is tőle

Itt a felmérés, ami megmutatja, mennyire össze vannak zavarodva az emberek járványügyben.

Hirdetés

A romániai lakosok 65 százaléka szerint az oltakozás az egyetlen lehetőségünk arra, hogy véget vessünk ennek a több mint egy éve tartó rémálomnak, amit világjárványnak nevezünk (ugyanez az arány EU-s szinten 70%).

Még azzal együtt is, hogy eközben a lakosság 67 százaléka azt is gondolja, hogy a meglévő Covid-vakcinákat túl gyorsan fejlesztették ki, ahhoz, hogy minden tekintetben biztonságosak legyenek, 72% pedig még azt is gondolja, hogy ezeknek a szereknek hosszú távú, még nem ismert mellékhatásai lehetnek, mert nyilván mindenki elvégezte párhuzamosan az orvosit és a biokémiát.

A hazai lakosság 53%-ának (EU-s szinten 56%) nem fér a kis kobakjába, hogy miért vonakodnak sokan az oltástól, ha egyszer nincs más kiút.

Az uniós polgárok 45%-a minél hamarabb túlesne az oltáson, vagy már túl is esett rajta (az oltáson).

Ugyanakkor a románok 62%-a nyilatkozta azt, hogy a saját bőrén érzi a pandémia anyagi hátrányait – ez az arány EU-s szinten „csak” 43%.

Hirdetés

Sokkal több romániai, 43% gondolja azt, hogy az ország csak 2023-ra vagy még később heveri ki a járvány negatív hatásait, miközben csak 22% annyira optimista, hogy már 2022-re teszi a gazdasági visszarendeződést.

10-ből 6 hazai polgár nem nagyon elégedett azokkal az intézkedésekkel, amelyeket Románia kormánya a járvány megfékezése érdekében foganatosított.

Hirdetés