Fotók: Turdanews.ro

Ez történik, ha a csíkhúzó szakik elhúzzák a csíkot

Tordán felszámolták az utak csíkozásával is foglalkozó céget, az önkormányzat bicskája pedig beletörött az egyszerűnek tűnő feladatba.

Hirdetés

Megegyezhetünk abban, hogy az útburkolati jelzések újrafestése első látásra nem túl bonyolult, de felelősségteljes, fegyelmezett munkát igényel, épp ezért nem is olyan nagy baj, ha értenek a feladathoz azok, akik bevállalják az ilyesmit.

De ne gondolja senki azt, hogy ez mindenki számára egyértelmű: Tordán például a közterület-fenntartó vállalat brigádja olyan pingálást végzett a település utcáin, mintha egy vad szilveszteri buliról érkezve szédelegtek volna ki terepmunkára.

A Turdanews portál fotósorozatán jól látszik, hogy a feladattal párhuzamos testület többször is nekifutott a felezővonalak újrapingálásának, de hát a végeredmény sem lett világbajnok.

Kiderült persze, hogy korábban felszámolták az utak csíkozásával is foglalkozó céget, a tapasztalt szakembereket szélnek eresztették, a melót pedig rábízták a közterület-fenntartó vállalatra, akik lehet, hogy egy csomó mindenhez értenek, de az útburkolati jelzések újrafestéséhez biztosan nem.

Nem ajánljuk egyébként, hogy valaki önszorgalomból fessen a háza elé mondjuk egy…zebrát, mert úgy jár, mint az a szálvai (Beszterce-Naszód megye) férfi, aki megunta, hogy a nagy forgalom miatt nem tud bármikor átsétálni a szemközti szomszédjához. Ezt végül úgy oldotta meg, hogy fehér festéket vásárolt, és festett magának egy gyalogátkelőt az országútra. A rendőrség azonban nem díjazta a dolgot, és megajándékozta az aszfaltrajzost egy bűnvádi eljárással.

Hirdetés