Ez is Románia: egymást érték az autóbalesetek egy „szakszerűen” elvégzett utcai fertőtlenítés után (VIDEÓval)

Korcsolyapályává vált az úttest a szétszórt olajos lötty miatt. Az illetékesek szerint forrásvízzel permeteztek. Aha.

Hirdetés

Valójában nem tudjuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk azon, ami kedden délelőtt történt a bukaresti második kerületben, ahol az önkormányzat utasítására olyan fertőtlenítőszernek nevezett folyadékot permeteztek szét néhány utcában, amitől aztán sorra koccantak egymásnak az elhaladó autók.

A videó tanúsága szerint (melyen nem mellesleg egy felborult motoros is látható) a szétszórt olajos löttytől olyan csúszóssá vált az úttest felülete, hogy gyakorlatilag esélytelenné vált a fékezés, de még gyalogosan sem volt könnyű megtartani az egyensúlyt.

Egy Facebook-bejegyzés szerint legalább tíz autónak „sikerült” koccannia a környéken, egy motorbiciklis férfi pedig könnyebb sérülésekkel úszta meg a csúszkálást.

Ami legalább ennyire hajmeresztő, hogy a fertőtlenítést vállaló cég szerint kedden reggel kizárólag forrásvizet szórtak az utcákra , és fogalmuk sincs, hogy miért történt, ami történt. Ez a magyarázat már csak azért is sántikál, mert Bukarestben épp fullasztó kánikula van, a felvételen pedig jól látszik, hogy az útszakasz felülete valami olajos folyadéktól van elszíneződve.

Történik mindez egy olyan országban, ahol a fertőtlenítőszerek körüli botrányok szinte mindennaposak.

Hirdetés