Gyerekek lopták el a Romániáról szóló dokumentumfilmekről ismert brit filmes felszerelését Temesváron

Charley Ottleynak nem volt jó napja, de végül visszakapta drónját és egyéb eszközeit.

Hirdetés

Nem totojáztak a temesvári rendőrök, miután kiderült, hogy hétfőn a Bánság fővárosában kirabolták Charley Ottley brit újságírót, a Wild Carpathia és a Flavors of Romania című dokumentumfilmek készítőjét: már aznap elő is állították a gyanúsítottakat.

A rendőrség hétfőn este közölte, hogy az egész nap tartó nyomozás után a város egyik piacán

őrizetbe vettek három, 10 és 14 év közötti gyereket,

két fiút és egy lányt, akik alaposan gyanúsíthatók a lopással, és bevitték őket kihallgatásra.

Ottley elmondta, a barátnőjével a város egyik parkjában ült egy padon, és éppen a Google Maps-et tanulmányozták, amikor valaki hirtelen felkapta a padon mellette levő hátizsákot, amelyben egy drón és filmes felszerelés volt, és elfutott.

A rendező utánaeredt, és

néhány percig üldözte, de a tolvaj jobb formában volt,

Hirdetés

így végül feladta az üldözést, és értesítette a rendőrséget.

Az ellopott filmes eszközöket és a drónt egyébként a rendőrség  visszajuttatja tulajdonosának, miután egy járókelő megtalálta egy közeli utcában, magával vitte haza Bákóba, ahol átadta a rendőrségnek. A mintegy 2000 euró értékű drón mellett néhány adatkártya is volt, rajta pótolhatatlan képi anyaggal. A kihallgatott gyerekek azt mondták: megijedtek és eldobták a táskát, benne a felszereléssel.

Ottley, aki azért tartózkodik Temesváron, mert a városról forgat filmet, amúgy nem csalódott Romániában, szerinte ez nem vet az eddiginél rosszabb fényt az országra, csupán rosszkor volt rossz helyen.

Hirdetés