Eutanáziát kér egy román férfi, aki Spanyolországban meglőtt négy embert

Súlyosan megsebesült a lövöldözésben, nem akar így tovább élni.

Hirdetés

Orvosi segítséggel szeretne meghalni Spanyolországban egy román férfi, aki fél évvel ezelőtt súlyosan megsebesült egy lövöldözésben, miután fegyverrel rátámadt volt kollégáira és a rendőrökre – írta az Observatornews.ro.

A 46 éves férfi biztonsági őrként dolgozott a Barcelonához közeli Tarragonában, de tavaly decemberben elbocsátották állásából. Dühében a férfi fegyvert fogott és megsebesítette három kollégáját a munkaadó cég székhelyén, majd elmenekült. A rendőrség a nyomába eredt és meg is találta a lövöldözőt, aki egy elhagyott raktárépületben bújt el. Ott tűzpárbaj alakult ki, a férfi meglőtt egy rendőrt, de őt is három találat érte. Ekkor sebesült meg súlyosan, az egyik golyó ugyanis a hátgerincét érte.

A férfi gerincsérülése gyógyíthatatlannak bizonyult, ezért most úgy döntött hogy nem akar így tovább élni és eutanáziát kért. Orvosa, aki a barcelonai börtönkórházban kezeli, elfogadta a döntést és elindította a törvényes procedúrát.

A négy megsebesített személy azonban ellenzi a lépést, mivel így a férfi nem fog az igazságszolgáltatás előtt felelni a tetteiért. Az ügy precedens nélküli a spanyolországi jogrendszerben, mivel a bíróságnak el kell döntenie, hogy a lövöldöző önrendelkezési joga előrébbvaló-e az áldozatok elégtételi jogánál.

Hirdetés