Etnikumok harmonikus együttélésének támogatásáért kapott díjat Iohannis, III. Károly kirándulni indult Zalánpatakon – hírmix

A brit uralkodó nagyon közvetlenül, barátságosan viselkedik a helyiekkel.

Hirdetés

A különböző etnikumok harmonikus együttélésének támogatásáért kapott díjat Iohannis

a Bad Harzburg Polgári Alapítvány által adományozott Német Polgári Díjat vehette át szombaton Klaus Iohannis Düsseldorfban, méghozzá az indoklás szerint „a különböző etnikumok harmonikus együttélésének támogatását, a szabadság, a demokrácia és a pluralizmus melletti elköteleződését, a szülővárosa, Nagyszeben korszerűsítéséért végzett munkáját, valamint a korrupció elleni küzdelem támogatását és az egyesült Európa eszméje iránti elkötelezettségét” ismerték el a kitüntetéssel. Igen, ez ugyanaz a Klaus Ionopotchivanoc Iohannis, aki korábban egy szavazatszerző hakni során lazán azzal vádolta meg a PSD-t és az elnökét, Marcel Ciolacut, hogy el akarják lopni a magyarokkal Erdélyt. Mi más lett volna ez, mint a különböző etnikumok harmonikus együttélésének masszív támogatása? Iohannis a köszönőbeszédében természetesen megragadta a lehetőséget, hogy kampányoljon egy kicsit Románia schengeni csatlakozása mellett.

Szombaton már kirándulni indult Zalánpatakon III. Károly, aki nagyon közvetlen és kedves a helyiekkel

Péntek este megérkezett a zalánpataki birtokára III. Károly brit uralkodó, aki májusi királlyá koronázása óta először látogatott Romániába, így ezúttal először megállt Bukarestben is egy kis hivataloskodásra. De úgy tűnik, nem nagyon érdekelte a román főváros, hiszen a hivatalos parolázás után rögtön útnak indult Zalánpatakra, ahol megérkezésekor rendkívül kedvesen, közvetlenül viselkedett a fogadására összegyűlt helyiekkel, kezet fogott, szóba elegyedett velük, egy kislánytól vadvirágokat kapott, sőt, több helyi asszony arcon is csókolta, ami egyáltalán nem zavarta őfelségét. Szombaton már a házigazdájával, Kálnoky Tibor gróffal indult el egy kis természetjárásra, a kapuban várakozó helyiekkel megint csak kedvesen szóba elegyedett, szelfizett is egy hölggyel, és újra virágcsokrokat kapott. A helyiek a nap folyamán pikniket is szerveztek a tiszteletére, amire a király örömmel elment. Károly király az évek során a zalánpataki falusi gazdaság mellett több ingatlant vásárolt Erdély-szerte, jelenleg összesen tíz háza van, amelyeket rendszeresen felkeres, saját bevallása szerint ugyanis nagyon szereti az erdélyi tájakat. III. Károly öt napra érkezett az országba.

Kiesett egy szebeni kórház harmadik emeleti ablakán egy koponyatöréssel beutalt beteg

Szombati közleményében tudatta a Szeben Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház, hogy belső vizsgálatot indít, miután két nappal korábban, csütörtök este egy páciens eddig ismeretélen körülmények között kizuhant a kórház egyik harmadik emeleti ablakából. A beteget már eleve koponyatöréssel utalták be kedden a kórházba, csütörtökre a vizsgálatok szerint már javult az állapota, kommunikatív, együttműködő volt, aztán jött az újabb baleset. A beteget a történtek után azonnal megműtötték, jelenleg intubálva fekszik az intenzív osztályon. A Szeben megyei rendőrség a sajtóból értesült a történtekről, és szombaton bejelentették, hogy hivatalból kivizsgálják az ügyet.

Hirdetés