Emil Bocot meghívták a „pataréti Untoldra”

A szeméttelepen lévő romatelepen először szervezik meg a Khetane fesztivált, amelyet egyébként a kolozsvári városháza is támogatott.

Hirdetés

A kolozsváriakat a kezdetektől megosztó Untold Fesztivál nagy rajongójaként ismert Emil Bocot, Kolozsvár polgármesterét most egy másfajta fesztiválra hívta meg a város roma közössége, közülük is a pataréti romatelep lakói. A Khetane fesztivált első ízben szervezik meg péntek és vasárnap (augusztus 12–14.) között, és a koncertek mellett többek között tehetségkutatóra, divatbemutatókra, nyilvános vitákra, TED-előadásokra, filmvetítésekre várják az érdeklődőket.

„Nem fogunk úgy tenni, mintha minden szép és jó lenne körülöttünk. Körülöttünk egy gettó van” – írják a szervezők, ám hozzáteszik, hogy a pataréti közösség is a város részét képezi, és szeretnék megmutatni az értékeiket, azt, hogy hogyan élnek ők, és egész egyszerűen jól akarják érezni magukat.

A szervezők és a közösség tagjai a polgármester mellett a városi tanács tagjait is meghívták a programsorozatra, de minden érdeklődőt szívesen látnak. A három nap alatt egyébként buszjáratok is indulnak a helyszínre.

A városháza 30 ezer lejjel támogatta a programsorozatot, de a Norvég Alap és egyéb szervezetek is hozzájárultak a fesztivál megszervezéséhez.

Hirdetés

A programot itt érheti el.

Kíváncsian várjuk, hogy a polgármester úr – aki az Untold programjain szinte végig ott volt – és a tanácsosok elfogadják-e a meghívást.

Hirdetés