Illusztráció

Elismert rendőrt kasztliztak be nemi erőszak gyanúja miatt Kolozsváron

A rendőr egy hétvégi házban tartott magánbulin használta ki, hogy áldozata többet ivott a kelleténél.

Hirdetés

Hétfőn harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték a Kolozs megyei közlekedésrendészet egyik sztárrendőrét, az állítólagos példás kötelességtudata miatt többszörösen megdicsért Vasile Răzvan Petrușt, akit azzal gyanúsítanak, hogy hétvégén megerőszakolt egy ittas nőt. A péntek éjszaka történt incidens már szombaton nyilvánosságra került, miután az áldozat párja a Facebookon tálalt ki a történtekről.

Azt írta, hogy barátnője berúgott az összejövetelen, ezért lefeküdt aludni a hétvégi ház egyik szobájában, amikor a „a román rendőrség szemétládája” rányitott és kihasználta az alkalmat. A helyi sajtó úgy tudja, hogy a hangos zene miatt a lány sikoltozását eleinte nem hallották a másik helyiségben, az áldozat párja így későn avatkozott be. Másnap feljelentést tettek a rendőrségen, és arra bátorítják a rendőr esetleges további áldozatait, hogy mihamarabb tegyenek panaszt, hogy ne úszhassa meg büntetés nélkül. Hétfőn a bíróság elrendelte a gyanúsított harminc napos őrizetbe vételét, megtagadva az enyhébb kényszerintézkedés lehetőségét.

Korábban a rendőrt többször is elismerésben részesítették, egy alkalommal például azért, mert segített a kerékcserében egy női sofőrnek, egy alkalommal pedig azért, mert átkísért az úttesten egy idős asszonyt.

Hirdetés