Eléggé leült az oltakozási kedv a tanárok körében, pedig még csak a felüket immunizálták

A pedagógusok sem kapkodják el a dolgot, pedig akár mutathatnának jó példát is a diákjaiknak…

Hirdetés

Eddig körülbelül 155 ezer pedagógus immunizálódott – pontosabban ennyien kapták meg valamelyik oltásból legalább az első dózist – ami a teljes hazai pedagógusállománynak csak mintegy a felét jelenti. Ezt Radu Szekely oktatási államtitkár mondta el egy oltás-népszerűsítő találkozón, ahol iskolaigazgatóknak és a Maros megyei tanfelügyelőség képviselőinek próbálta kézzel-lábbal magyarázni, mennyire fontos lenne az oltás a normalitás visszarendeződéséhez.

Mint tudjuk, országos szinten lassabban halad a kampány, mint azt eredetileg tervezték a szakik, és mint amire kapacitás lenne, így a kormány most minden eszközzel igyekszik győzködni a polgárokat.

Szekely elmondta a szomorú igazságot: bár a kampány elején még sokan nagy elánnal vetették bele magukat az egészbe, manapság már naponta mindössze néhány tucat tanár jelentkezik oltásra a platformon vagy személyesen valamelyik oltóponton, így stagnál az iskolai személyzet immunizálása. Ez pedig baj, hiszen kedvezményezettek lévén már rég túl lehetnének az egészen.

Radu Szekely ismételgette hát a mantrákat, hátha valakinek eljut az agyáig: van elég vakcina mindenhol, a tudósok szerint pedig ezek biztonságosak, így aztán nem igazán van sem mentség, sem kifogás.

Hirdetés

Hozzátette: persze a megbetegedéssel is fejleszthetünk antitesteket a vírus ellen, de nem hiszi, hogy az lenne a járható út.

Nem csak szép szóval próbálja a tanügy meggyőzni az oltástól ódzkodó tanárokat: Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter korábban már belengette, a nem immunizált tanárok nem felügyelhetnek az érettségin és a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgáin, pedig ezért bruttó 100 lej jár majd óránként.

Hirdetés