Egy volt Kovászna megyei képviselőt is érintő jókora adócsalási ügyben csaptak le a rendőrök

Közel 150 helyszínen tartottak házkutatást.

Hirdetés

Igencsak sok dolguk akadt hétfőn reggel a rendőröknek 13 – zömmel erdélyi – megyében: egy nagyszabású adócsalási ügyben tartottak rengeteg házkutatást.

A rend őrei a Maros megyei törvényszéki ügyészség irányítása alatt összesen 144 helyszínen csaptak le Maros, Brassó, Kovászna, Fehér, Beszterce-Naszód, Kolozs, Hargita, Temes, Argeș, Buzău, Ilfov, Olt és Tulcea megyében, valamint Bukaresten.

Az ügyészség szerint 2016-tól kezdődően a legfőbb gyanúsított, aki hat cég ügyvezetőjeként is tevékenykedett, nagyvonalúan elfelejtette feltüntetni a könyvelésben a cégeken keresztül lebonyolított kereskedelmi tevékenység részleteit.

Emellett fiktív számlákat is használt, hogy így jusson adókedvezményekhez.

Ráadásul egy banki alkalmazott támogatásával a vonatkozó szabályokat megkerülve sikerült banki hitelhez jutnia.

A pénzt aztán részben a cégekben használta fel a fő gyanúsított és feltételezett tettestársai, részben viszont személyes célra.

Az ügyben összesen 15 személyt gyanúsítottak meg.

Hirdetés

Az érintettek között pedig ott van egy volt parlamenti képviselő is: a hangzatos nevű Octavian Goga, aki 2016-tól a Népi Mozgalom Párt (PMP) Kovászna megyei listáján került be a parlamentbe, de 2017-ben átült a Szociáldemokrata Párt (PSD) padsoraiba.

2018 szeptemberében viszont felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, miután egy közúti ellenőrzés során megtagadta az ittas vezetés gyanúja miatt elrendelt vérvételen való részvételt, ráadásul jogosítványa sem volt.

Parlamenti mandátumát 2019-ben nyilvánították gazdátlanná.

Goga a múlt vasárnapi parlamenti választáson immár a Pro Románia párt színeiben indult újabb mandátumért Kovászna megyében, de nem jutott be.

Hirdetés