Egy temesvári egészségügyi alkalmazott bement dolgozni, noha tudta, hogy felesége koronavírusos volt

Ezt a felelőtlenséget nehezen lehet értelmezni. Eljárás is indult ellene.

Hirdetés

Értjük mi, hogy például szabadtéri rendezvényeken nehéz betartani az alapvető járványmegelőzési szabályokat. És mégis, az emberek többsége betartja. Mert van bennünk némi felelősségérzet, önmagunkkal és embertársainkkal szemben.

Azt viszont nehezen tudjuk megemészteni, hogy sétálhat be egy alkalmazott egy megyei sürgősségi kórházba, holott tudja, hogy házastársa fertőzött volt. És mégis: pont ezt csinálta a temesvári megyei kórház egyik alkalmazottja. Sőt, a saját felelősségre tett nyilatkozatában ki is jelentette, hogy nem lépett közvetlen kapcsolatba fertőzött beteggel. Igen, csakhogy az illető felesége bizonyítottan fertőzött volt. Magyarán: az alkalmazott hazudott.

Fokozzuk még? Mert lehet. Amikor fény derült a valótlan állításra, természetesen letesztelték az illetőt és kiderült, ő is fertőzött. Ilyenkor az ember csak áll, és nem jut szóhoz. Szerencsére az ügyészség hamar megtalálta a hangját: bűnügyi eljárást indított a felelőtlen alkalmazott ellen, betegség leküzdése akadályoztatásának vádjával.

És akkor csodálkozunk, hogy sok helyen nem lehet felszámolni a fertőzési gócokat?

Hirdetés