Egy kis tánc jöhet? Tavaszi miniturnéra indul a Szintaxis, magyarországi vendégzenekarral

A Kolozsváron rajtoló, háromállomásos akcióból a budapesti Grabovski is kiveszi a részét, majd a végén a Teddy Queen is felszáll az indie-vonatra.

Hirdetés

A vészhelyzet feloldásával a szigorítások nagy részét is letudtuk, így szépen lassan visszakapjuk a régihez hasonlító életünket. Többek közt úgy, hogy például ismét járhatunk korlátozások nélkül megrendezett koncertekre.

A tavasz már szépen termeli a zenés eseményeket, köztük mindjárt a legközelebbi a marosvásárhelyi Szintaxis együttesé, amely a járvány okozta kényszerszünet után először lép fel Kolozsváron március 23-án, szerdán a Planetárium kávézóban.

Az alternatív/indie/pop vizein evező zenekar ősszel tervezi bemutatni első nagylemezét, amelyről eddig két dal is megjelent videoklippel együtt, az Ahogy neked a legjobb és Fel az égre címmel.

Bevalljuk, akár elfogultak is lehetnénk a társulattal, hiszen a zenekar frontembere, Bíró Hunor (ének, basszusgitár) a Főtéren viszi  Miafáma? című videóblogját kétheti rendszerességgel, de a helyszínen majd meg lehet győződni arról, hogy a csapata – Marton Zoltán (ének, gitár), Fábián Lehel (gitár), Kusztos Dávid (billentyűk) és Horvát Attila (dobok) – enélkül is begyűjti majd, ami neki jár. Mi csak szólunk, hogy jó lesz!

Hirdetés

A Szintaxis vendéget is hívott az akcióra, a budapesti Grabovski zenekart, mi több, március 25-én Marosvásárhelyen (G. Café), március 26-án pedig Székelyudvarhelyen (Siculus) is közös fellépést terveznek, utóbbi helyszínen a Teddy Queen beszáll a buliba.

Hirdetés