Egy jó hír a sok rossz között: nem kell fizetnie a magyar feliratért durván megbírságolt korondi polgármesternek

Dan Tanasă nem fog örülni ennek a jogerős ítéletnek, az is biztos.

Hirdetés

Magyar szempontból kedvező ítélettel zárult egy régóta tartó huzavona: nem kell 456 ezer lejt kifizetnie Korond polgármesterének azért, mert nem távolította el a községháza feliratot a helyi polgármesteri hivatal homlokzatáról. Ezt a Marosvásárhelyi Táblabíróság mondta ki, jogerősen, tehát a magyar feliratok ellen pereskedő Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC), illetve a mögötte álló Dan Tanasă nem nyújthat be fellebbezést.

Az ügy elég csavaros, mert tavaly áprilisban ugyancsak a marosvásárhelyi táblabíróság szintén jogerősen ítéletben állapította meg, hogy Katonának bírságot kell fizetni, amiért egy másik jogerős ítéletet figyelmen kívül hagyva nem szedte le a feliratot a községháza homlokzatáról. Mivel konkrét összeget nem állapítottak meg, csak egy képletet, ami szerint ki lehetett számolni a bírság értékét, az ADEC újabb pert indított, de azt már elveszítette, a bíróság jogerősen semmilyen bírságot nem állapított meg.

Elnézve az eddigi fejleményeket, nem kizárt, hogy találnak valamilyen módot arra, hogy mégis megbüntessék a polgármestert.

Hirdetés