Egy csilivili tervezet egy rakás plusz lóvét ígér a tanároknak, csak éppen belerokkan a költségvetés

A szocdemek a jó öreg kampánytaktikával élnek: pénzt ígérnek, oszt lesz valahogy.

Hirdetés

A kampány utolsó hetében a PSD újra ledobta a pénzt ígérünk, nem baj, hogy nincs miből bombát.

Most épp a pedagógusoknak ígérnek olyat, amit valószínűleg nehéz lesz betartani. A szenátusban – ahol ugyebár a szocdemeknek többségük van – ma sürgősségi eljárásban fogadtak el egy több PSD-s szenátor, köztük Marcel Ciolacu pártelnök által szignált törvénytervezetet, amely az egészségügyi személyzethez hasonlóan veszélyességi pótlékot adna az iskolai alkalmazottaknak is. A döntő ház a képviselőház lesz.

A tervezet értelmében a pedagógusok és a kisegítő személyzet havi 2000, illetve 1500 lej pluszpénzt kapnának a szükségállapotban, illetve a veszélyhelyzetben a fertőzésveszélynek való kitettségük okán.

Ez mind nagyon szép, csak éppen Ludovic Orban miniszterelnök nem győzi hangsúlyozni, hogy a költségvetésből nem futja semmiféle plusz kiadásra, a PSD viszont most ellenzékből könnyen ígérget, hiszen nem nekik kell megtartani, amit ígérnek. Marcel Ciolacu például ma (hétfő) azt is kiírta a Facebookra, hogy az alakulata holnap (kedd) igenis megszavazza a nyugdíjak szintén általuk kezdeményezett 40 százalékos emelését a parlamentben, ami megint csak jól hangzik, de ott van ugye az államcsőd szavunk is, az meg nem hangzik már olyan jól.

Hirdetés