Egy bukaresti egyetem fejesei fogták magukat, és eladtak 40 lakást az egyetem kollégiumából, me’ mé’ ne…

A lakásokat 80 és 140 ezer euró közötti árfekvésben értékesítették. A gond csak az, hogy törvénytelenül.

Hirdetés

A román rendőr-főfelügyelőség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó osztályán ma nem unatkoztak a nyomozók, ehelyett inkább tartottak egy rakás (14) házkutatást egy bukaresti magánegyetemen, különféle kereskedelmi társaságoknál, illetve az egyetem gyanúba keveredett vezetőinek otthonában. A Titu Maiorescu Egyetemről van szó, amelynek fejesei a lehető legnagyobb slamasztikában vannak, azzal gyanúsítják ugyanis őket, hogy 2010 óta eladtak 40 lakást az oktatási intézmény tulajdonát képező kollégiumból (helyi dialektusban: bentlakás, esetleg kömin).

Igen, 40-et, mert ha már lúd, akkor legyen inkább struccfarm.

A lakásokat méretüktől függően 80 és 140 ezer euró közötti áron értékesítették a G4Media forrásai szerint.

Szóval, ha esetleg ma úgy kelt fel, hogy kiment a fejéből, hogy a Balkán egyik legsötétebb bugyrában él, ahol Kusturica-filmekbe illő, sőt még oda is túl durva dolgok is megtörténhetnek, akkor a Titu Maiorescu Egyetem vezetőségének dicstelen tettei most újra eszébe juttatták ezt a dolgot.

Hirdetés

Ja és azzal is vádolják őket, hogy az egyetem nevében jogtalanul, haveri alapon kötöttek meg bizonyos szerződéseket nem kevesebb mint 121 millió lej (kábé 24 millió euró) értékben.

Reméljük, a diákjaikat nem ilyesmire tanították…

Hirdetés