Eddig csaknem félmillió villanyszámlát baltáztak el a szolgáltatók

Most aztán számolhatják is újra az egészet.

Hirdetés

Csak az elmúlt héten 89 195 hibásan kiállított gáz- és villanyszámlát azonosítottak az ellenőrzések során, az áramszolgáltatók esetében pedig eddig összesen több mint 450 ezer ilyen számlát találtak. Ezek azok a számlák, amelyekben nem, vagy hibásan alkalmazták a lakossági árak csökkentésére irányuló törvényt.

Dan Dragoş Drăgan, az energiaügyi minisztérium államtitkára szerint ezeket a rosszul kiállított számlákat egytől egyig újra kell számolniuk a szolgáltatóknak, mert különben bajba kerülnek. A csaknem félmillió hibás villanyszámla felét például már újra is számolták, a hét végén pedig újra a szolgáltatók körmére néznek a fogyasztóvédők.

A szolgáltatók képviselőivel egyébként jövő héten találkozik Virgil Popescu energiaügyi miniszter, hogy tisztázzák az eddig tisztázatlan kérdéseket.

A továbbiakban ugyanis újabb „kalibrálásra” lesz szükség az energiaárak kiszámítása terén, február 1-jétől lépett ugyanis érvénybe a kormány kiegészítő mentőcsomagja, amely a lakossági árak további csökkentésre irányul.

Ha így haladunk, március végéig – amikor az energiaár-csökkentő törvény hatálya lejár – már a szolgáltatók is megtanulják alkalmazni az új feltételeket.

Hirdetés