A bölcsisektől lopott ételekből töltötték fel dugig az éléskamrájukat az óvónők

A lopást nemhogy megállította, még bátorította a bölcsőde vezetője.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: És ami várható volt, be is következett. Az enyves kezű igazgatónőt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, további négy gyanúsított pedig bűnügyi felügyelet alá került. És ez még csak a kezdet.

Ha eddig azt gondoltuk, hogy senki sem vetemedne arra, hogy gyerekek szájából lopjon ételt, akkor naivak voltunk: több ploiești bölcsőde személyzete szisztematikusan lopkodta a gyerekeknek szánt ételt és higiéniai cikkeket, ráadásul mindezt a vezetőség támogatásával tették. A huzamosabb ideje tartó zsákmányolásnak a rendőrség vetett véget, őrizetbe véve öt személyt (négy óvónőt és a bölcsődéket koordináló igazgatót).

Az őrizetbevételt házkutatások egész sora előzte meg: a hatóságok több bölcsődébe és a gyanúsítottak lakásán is kutakodtak. Hatalmas mennyiségű ételt, kávét és higiéniai termékeket találtak, a rendőrök szerint dugig voltak a kamrák az óvodákból lopott javakkal. A gyanú szerint a meghosszabbított programmal a bölcsődében maradó gyerekeknek járó ételeket tulajdonították el. Sikkasztással, kenőpénz adásával és elfogadásával gyanúsítják az óvónőket, akiket hétfő éjszaka vettek őrizetbe, egy maratoni kihallgatás után.

A rendőrök összesen tíz személyt kísérnek/kísértek be a rendőrőrsre kihallgatás végett. A mai nap folyamán (kedden) várhatóan kérik az ügyészségtől a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A rácsok mögött lesz idejük átgondolni, mennyire erkölcsös dolog gyerekektől lopni.

Hirdetés