Döbbenetes: egy felborult autó mellett úgy húznak el az autósok, mintha mi sem történt volna (VIDEÓval)

A baleset tragédiába torkollt: az autó kigyulladt, egy utas bennégett.

Hirdetés

Szörnyű dolog, amikor egy autóbaleset során valaki életét veszti. De talán még szörnyűbb az arra járók közönyét látni.

A tragédiába torkolló baleset a Iași (Jászvásár) és Târgu Frumos (Szépvásár) között húzódó műúton történt hétfőn este. A hírek szerint egy Audi jelzésű gépkocsi nem tudni, mi okból nagyot fékezett, aztán az autó lesodródott a úttestről és nekiütközött egy fának.

Egy arra haladó autó megállt, utasai megpróbálták kimenekíteni a felborult roncsba szorultakat. Egy 22 éves férfit és egy 21 éves nőt sikerült is kisegíteni, viszont egy adott pillanatban a roncs lángba borult. A szomorú következmény: a bent rekedt harmadik utas, egy 18 éves férfi meghalt.

Egy műszerfal kamera felvételén látszik a mentők igyekezete, aztán a kicsapó lángok, de az is, ahogy több arra haladó autó le se fékez, nem hogy megállna. Az egyik autó az oldalán levő felirat alapján egy biztonsági cég járműve, vagyis a bent ülők feltételezhetően jobban értettek (volna) egy ilyen helyzet kezelésekor felmerülő megoldásokhoz, mint az önkéntes mentők. Már ha megálltak volna.

Hirdetés

A baleset mérlege: egy halott, egy könnyű sérült. A rendőrség vizsgálja az ügyet.

Szintén vizsgálatot érdemelne az a közöny, amellyel az autósok elhajtottak a bajba jutottak mellett. Tartunk tőle, hogy utóbbi vizsgálat több kérdőjellel végződne, mint amennyivel elindulna.

Hirdetés