Dán bravúr, olaszos menetelés, angol öröm, spanyol adósság: jöhet a drámai végjáték az Eb-n

Lassan ismét eltelt két pihenőnap az Európa-bajnokságon, már csak a két izgalmas elődöntő és a döntő van hátra. Mi jó szokásunk szerint összegyűjtöttük a hétvégi meccsek legjeit.

Hirdetés

A negyeddöntők legjobb csapata: Olaszország. Mert a 2-1-es eredménynél jóval magabiztosabban vert meg egy magasabban jegyzett játékosokból álló csapatot.

A negyeddöntők legrosszabb csapata: Ukrajna. Mert a gyorsan bekapott első gól után nem hitte el, hogy lehet keresnivalója Anglia ellen.

A negyeddöntők túlteljesítője: Svájc. Mert emberhátrányban is kihúzta 11-esekig a spanyolok ellen.

A negyeddöntők legjobb játékosa: Yann Sommer. Mert a svájci hálóőr a spanyolok elleni hosszabbításban az Eb eddigi legjobb kapusteljesítményét hozta.

A negyeddöntők hőse: Kevin de Bruyne. Mert a belgák klasszis középpályása szakadt bokaszalaggal játszotta végig az olaszok elleni találkozót. Nem tűnt fel.

A negyeddöntők gólja: Lorenzo Insigne. Mert mikor a félpályától megindult, látszott, hogy mire készül, mégsem volt rá ellenszer.

Hirdetés

A negyeddöntők öngólja: Denis Zakaria. Mert nem volt más öngól, amúgy csak pechesen pattant meg rajta a labda.

A negyeddöntők edzője: Roberto Mancini. Mert az olasz csapat eddig minden meccsét uralta taktikai szempontból ezen az Eb-n.

A negyeddöntők adósa: Spanyolország. Mert megint csak kényelmesen végig akarta passzolgatni a meccset, de a svájciak konokságának köszönhetően a végén megint rákényszerült a hajtásra.

Az elődöntők legjobban várt meccse: Anglia–Dánia. Mert olasz–spanyol meccs négyszer is volt az elmúlt Eb-ken, de az igazán izgalmas kérdés, hogy robban-e újra a dán dinamit, vagy Anglia 55 év után újra döntőt játszhat a Wembley-ben?

A negyeddöntők csapata (a Főtér szerint): Sommer (svájci) – Maehle (dán), Chiellini (olasz), Maguire (angol), Shaw (angol) – Insigne (olasz), Veratti (olasz), Delaney (dán) – Chiesa (olasz), Kane (angol), Doku (belga).

Hirdetés