Csöbörből vödörbe: még az is lehet, hogy a kényszervakáció után online suli következik

Legalábbis ezt találgatta a miniszter a sajtó érdeklődésére.

Hirdetés

Mint ismert, október 25–november 5. között az ovisok és iskolások kényszervakáción vannak a tarthatatlan járványhelyzet miatt. Az újságírók kedden neki is szegezték a kérdést Sorin Cîmpeanu oktatási miniszternek, hogy mire számítsanak az érintettek november 5. után. Cîmpeanu – aki a saját tárcáját érintő dolgokban közismerten többet találgat, mint egy pantomimbajnok – fel is vázolta, hogy egyáltalán nem olyan biztos, hogy a kényszervakáció után egyből visszaállunk a jelenléti oktatásra, miként az ellenkezője sem biztos egyáltalán.

Lényegében semmi sem biztos, de az igen, hogy ha a járványszámok nem csökkennek a kívánt mértékben, akkor bizony online oktatással folytatódik a tanév, mert ez nem a legjobb megoldás ugyan, de jobb, mint a semmi.

Magyarán fennáll a veszélye, hogy a gyerekei a kényszerszünet után is otthon lebzselnek majd még egy ideig.

A két hét szünet alatt elmaradt anyag egy részét egyébként az 5–12. osztályosok a tervek szerint januárban pótolják be, akik egy héttel korábban, január 3-án kezdik a második félévet az eredeti tantervben szereplő, január 10-ikéhez képest. Az előkészítősökre és az 1–4. osztályosokra ez nem vonatkozik, ők január 10-ikén mennek vissza a suliba a téli szünet után.

Hirdetés