Ciucă és Ciolacu elmentek a katonai teherautógyárba, csak éppen otthon felejtették az új védelmi minisztert

Aztán egymásra mutogattak, amikor arról volt szó, ki a hibás.

Hirdetés

Szerdán a miniszterelnök, Nicolae Ciucă és a képviselőház elnöke, Marcel Ciolacu ellátogattak a Dâmbovița megyei Petrești községbe, azon belül is az ottani IVECO-gyárba, hogy megtekintsék, hogy haladnak a szakik a hadsereg számára megrendelt teherautók gyártásával. A szemfüles újságírók viszont kiszúrtak egy érdekességet: bár kedden már beiktatták az új védelmi minisztert, a PSD-s Angel Tîlvărt, ő mégsem szállt ki a minisztériuma számára nagyon is érdekes helyszínre.

Rákérdeztek hát a fejeseknél, hogy ezt mire véljék.

Mire a fejesek elkezdtek ötölni-hatolni, hogy hát így meg úgy, de alapvetően kiderült, hogy mindenki azt hitte, hogy a másik fog szólni az új védelmi miniszternek, akinek végül nem szólt senki, magától meg épp nem a petrești IVECO-gyár környékén lófrált.

Végül a miniszterelnök elintézte annyival, hogy Angel Tîlvăr majd a gazdasági miniszterrel közösen fogja megtekinteni a kamiongyárat, ha a tárcaközi egyeztetésekre kerül a sor.

A másfél éve felavatott petrești IVECO-gyárban egyébként eddig 514-et gyártottak le a hadsereg által megrendelt 900 katonai teherautóból. A határidő 2023 novembere.

Hirdetés