Illusztráció

Bizalmas vizsgálati infókkal látták el az egyenruhások a bűnözőket, de jött a DNA

Talán nem véletlen, hogy főnöküket nemrég első fokon hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hasonló bűncselekményekért.

Hirdetés

Lecsapott az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Brassó megyében: szerdán öt helyszínen tartottak házkutatást, magánszemélyeknél, egy közintézménynél, valamint cégszékhelyeken. Ügyészségi források megerősítették, hogy a szóban forgó intézmény a Brassó megyei rendőrség különleges műveleti osztálya, melynek munkatársait azzal gyanúsítják, hogy az elmúlt két évben folyamatban lévő ügyekről – többek között éppen a DNA nyomozásairól – adtak ki nem nyilvános információkat bűnözőknek, valószínűleg szép kis összegekért.

Azzal, hogy direkt vagy indirekt módon hozzáférést biztosítottak nyomozati anyagokhoz, megsértették az igazságszolgáltatás érdekeit, és lépéselőnyhöz juttatták a gyanúsítottakat. Az ügyészek mindemellett hamisítási bűncselekménnyel is gyanúsítják őket.

Az üggyel összefüggésben állhat, hogy a Brassó megyei rendőrség különleges műveleti osztályának vezetője, Emanoil Mirică áprilisban első fokon hat év letöltendő börtönbüntetést kapott hasonló bűncselekményekért. A rendőrfőnök bizalmas információkat adott ki egy üzletembernek, aki túlárazott orvosi eszközöket és felszereléseket szállított Brassó és Hargita megyei kórházaknak. Egy héttel a vádirat elkészülte után a vállalkozó öngyilkos lett.

Hirdetés