Bukarestben kopasztották meg a világbajnok gall kakast az Eb 14 gólos szuperhétfőjén

Közönségszórakoztató, drámai fordulatokban gazdag meccseket kaptunk a nyolcaddöntők harmadik napján, amelyen a 2018-as világbajnokság mindkét döntőse elbúcsúzott a tornától.

Hirdetés

A nap megcáfolt fociközhelye: a 2-0 a legveszélyesebb eredmény. A spanyolok és a franciák mától a 3-1-re esküsznek, mindkettőnek favoritként, a meccs legvégén sikerült kiengednie kezéből a biztosnak tűnő győzelmet.

A nap Gary Neville-je és Paul Robinsonja: Pedri és Unai Simon. A horvátok 2006 után szereztek ismét olyan gólt, amihez közük sem volt, csak most a spanyol kapus nézett el látványosan egy hazaadást.

A nap kulcsemberei: a cserejátékosok. A horvátok két frissen beállt játékos, Mislav Oršić és Mario Pašalić góljaival egyenlítettek a spanyolok ellen, akik viszont a hosszabbításban Dani Olmo két gólpasszával és Mikel Oyarzabal találatával döntötték el a továbbjutást. Svájc is a csereként beállt Mario Gavranović utolsó perces góljával mentette hosszabbításra a franciák elleni meccset, és öt 11-esből is hármat menet közben beállt játékos értékesített.

A nap majdnem hőse: Hugo Lloris. Amikor 1-0-ás svájci vezetésnél megfogta Ricardo Rodriguez 11-esét, majd két perc múlva Karim Benzema egymaga fordított, úgy tűnt hogy a francia kapus dönti el a továbbjutást. A szétlövésben viszont már ő sem tudott segíteni.

A nap megszakadt sorozata: Svájc. Világversenyen még sosem nyert 11-es párbajt, és 1938 óta minden párharcát elbukta az egyenes kieséses szakaszban – most viszont teljesen megérdemelten ejtette ki Bukarestben a világbajnokot.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntők:

Horvátország–Spanyolország 3-5 – hosszabbítás után (Unai Simon 20. – öngól, Oršić 85., Pašalić 90+2., illetve Sarabia 38., Azpilicueta 57., F. Torres 77., Morata 100., Oyarzabal 103.)

Franciaország–Svájc 3-3 – 11-esekkel 4-5 (Benzema 57., 59., Pogba 75., illetve Seferović 15., 81., Gavranović 90.)

Hirdetés

Tizenegyesek: Pogba, Giroud, Thuram, Kimpembe, illetve Gavranović, Schär, Akanji, Vargas, Mehmedi. Kihagyta: Mbappe.

A góllövőlista élmezőnye:

5 gólos: Cristiano Ronaldo (portugál)

4 gólos: Patrik Schick (cseh), Karim Benzema (francia)

3 gólos: Romelu Lukaku (belga), Georginio Wijnaldum (holland), Emil Forsberg (svéd), Robert Lewandowski (lengyel), Haris Seferović (svájci)

Hirdetés