Bréking! Ufó landolt Kolozsváron!

Ja, bocsánat, mégsem. Csak egy közlekedési… okostárgy érkezett az okosvárosba.

Hirdetés

Ha fantáziadúsan állnánk hozzá, azt írnánk, hogy UFO-észlelésben volt részünk a minap. Magukat megnevezni nem kívánó források értesítettek, hogy egy azonosítatlan repülő tárgy van Kolozsváron, a Rákóczi út legelején, a Napoca szálló közvetlen közelében. Azonnal a helyszínre siettünk, és tényleg, a tárgy ott cikázott az úttesten, zöld jelzőfényei fenyegetően villogtak, a tetejéből kiálló kőszerű objektumból pedig időnként halálsugárt lövellt. Megpróbáltuk lefotózni, elnézést a homályos képért, de közbe-közbe menekülnünk kellett. Tessék nézni (pirossal bekarikáztuk a titokzatos tárgyat):

Közben érkezett a hír (magukat szintén meg nem nevezni kívánó forrásoktól), hogy Gheorghe Funar kolozsvári ex-polgármester és ufológus máris felvette a kapcsolatot az idegenekkel (!), akikről kiderítette, hogy egyáltalán nem idegenek, hanem dáko-romulánok, a Zamolxis bolygóról érkeztek, szándékaik többnyire békések, céljuk pedig a Bucsecs-hegységben levő ősi energiák beültetése a román nép lelkébe.

Na de nem állunk hozzá ennyire fantáziadúsan. Inkább örülünk a Napoca szálló melletti kereszteződésben elhelyezett igen korszerű, igen formatervezett körforgalmi… tárgynak.

Hirdetés

Különösen az a kiálló kő tetszik, de nagyon! Mert mondjon bárki (akár mi is) bármit, egy ilyen tereptárgy csak hasznosabb, csak esztétikusabb, mint az okosnak nevezett Kolozsvár bizonyos pontjain odafestett körforgalmi betonkörök vagy műanyag dobozok. Köszönjük szépen, kedves városvezetés, a polgárok nevében!

Hirdetés