Botrány a köztévénél: meccsbelépőkkel seftelt a foci-vb-n a TVR küldöttségének a vezetője

Cristian Oprean a televízió munkatársainak járó jegyekből kettőt el is adott jó pénzért, csak hát a vásárló Katarban tudta meg, hogy nincs mit kezdjen a belépőkkel.

Hirdetés

Ismét botrány van a román közszolgálati televíziónál (TVR) egy nagyszabású nemzetközi sportrendezvény kapcsán. Kiderült, hogy a foci-világbajnokság közvetítési jogait elnyerő TVR katari küldöttségének a vezetője, egy bizonyos Cristian Oprean ügyesen seftelni kezdett a televízió munkatársainak járó meccsbelépőkkel.

Az úriember a televízió nevében kedvezményesen vásárolt pár jegyet a Marokkó – Franciaország elődöntőre, ebből kettőt el is adott 1800 euróért egy érdeklődőnek, aki aztán ki is utazott Katarba, a meccsre viszont nem engedték be. A jegyekre ugyanis rá volt írva, hogy RoTVR – azaz kizárólag a televízió munkatársai használhatták (volna) –, mi több, a pórul járt vásárlótól kértek egy igazolványt is, amit nyilván nem tudott felmutatni.

Közben az is kiderült, a TVR-s Oprean 620 euró körüli összeget fizetett a speckó meccsbelépőkért, semmiképp nem annyit, amennyiért aztán eladta. Oprean „kliense” már be is panaszolta a tévé küldöttségének a vezetőjét, az ügyben azóta belső vizsgálatot indított a TVR vezetősége.

A Ziariștii.ro portál úgy értesült, Cristian Oprean legalább nyolc meccsbelépőt vásárolt a közszolgálati tévé nevében, és nem csodálkoznánk, ha kiderülne, ezeket is eladta. Három évvel ezelőtt az Európai Játékok miatt volt botrány a TVR-nél: kiderült, a kommentátorok kiutazására nem volt pénze az intézménynek, arra viszont volt, hogy Doina Gradea vezérigazgató ott díszelegjen a román küldöttség élén.

Hirdetés