Illusztráció: Pixabay.com

Kórházi horror: bevitte szülni a feleségét, majdnem kivették a vakbelét

A férfi most pereli a brassói magánkórházat.

Hirdetés

A legdurvább rémálmokat idézi egy brassói férfinak az esete, aki aki egy lépésre állt attól, hogy makkegészségesen kivegyék a vakbelét, pedig ő csak a feleségét vitte szülni a kórházba. Alexandru Niţă most bepereli a brassói Mária királyné magánkórházat és 20 ezer eurós kártérítést követel a személyzet tévedése miatt.

A férfi a BizBrasov helyi hírportálnak mesélte el szeptember végi bizarr élményét. Niţă a kórházba vitte feleségét, hogy császármetszéssel szülje meg második gyermeküket.

A nőt bekísérték az előkészítőbe, a férfiért is kijött néhány kórházi alkalmazott a vártóterembe, hogy előkészítsék a beavatkozásra. Apás szülés lévén Niţă engedelmeskedett, mivel sejtette, hogy csak megfelelő óvintézkedések és fertőtlenítés után lehet a felesége mellett a szülés alatt.

Így hát még az sem keltette fel a gyanakvását, amikor arra kérték, hogy zuhanyozzon le

a fertőtlenítő samponnal és öltözzön kórházi köpenybe. Aztán jött egy asszisztens egy sor orvosi műszerrel, és hiába magyarázta a férfi, hogy miért jött a kórházba, vért vett tőle, mert „ez az kórházi eljárás”. Még azt is megkérdezte tőle, hogy izgul-e, mire a „páciens” természetesen azt válaszolta, hogy igen, mivel előző gyerekük születésénél, ugyanabban a kórházban, 2020 nyarán a járványügyi korlátozások miatt nem tudott jelen lenni, így most először lesz ott gyermeke születésénél, a felesége mellett.

Ezek után Niţă nyugtatót kapott, sőt, az asszisztensek még egy vénabranült is behelyeztek neki, majd arra készültek, hogy leborotválják a hasát.

Akkor döbbent rá, hogy őt tulajdonképpen műtétre készítik elő.

Erélyesebb fellépésére aztán a személyzet is rájött, hogy tévedtek és átkísérték a műtőbe, ahol a felesége már aggódva várta.

Hirdetés

A császármetszéses szülés gond nélkül lezajlott, a férfi pedig pár nap után visszament a kórházba elbeszélgetni a vezetőséggel a történtekről. Találkozott is a kórház menedzserével és a páciensek biztonságáért felelős igazgatóval, akik azt szerették volna, ha közös megegyezéssel továbblépnek a történteken.

Egy hét után aztán közölték vele a döntést: a kórház nem kívánja semmilyen formában kárpótolni a történtekért. Így hát Niţă most perelni fog kártérítésért, és büntetőjogi feljelentést is tesz a kórház vezetősége ellen, mivel megpróbálták eltussolni az incidenst.

 

Hirdetés