Balkáni idill: a panelház előtt grilleztek, az emiatt kihívott rendőrök egy kislányt is lefújtak gázspray-vel (VIDEÓval)

Csak sajnos nem a Balkánon, hanem Erdélyben történt az incidens.

Hirdetés

Szinte már Emir Kusturica kamerája elé kívánkozó jelenetek zajlottak Vajdahunyad egyik lakótelepén: az egyik lakó egy panelház előtt szervezett grillpartit, mire az egyik szomszéd kihívta a rendőröket, akik aztán az arányosnál jóval keményebben léptek fel.

Az eset még szerdán este történt. A társasház egyik lakója – mintha csak a saját kertes házában vagy hétvégi nyaralójában lenne – kerítést épített a panelház udvarán, majd lehívta néhány szomszédját egy kis grillpartira.

Igen ám, de érthető módon nem tetszett az összes szomszédnak, hogy az ablakuk alatt lazán serceg a grillezőrácson a miccs és a flekken (vagy csak irigykedtek, hogy őket nem hívták meg), így aztán az egyik lakó kihívta a rendőrséget.

Ekkor szabadult el a pokol: annyi rendőr érkezett ki, mintha nem egyszerű illegális grillezés, hanem két, egyenként több tucatnyi fős bűnözői klán közötti bandaháború zajlana.

Az egyik szomszéd mobiltelefonjával folyamatosan filmezte az eljárást, így a nagyközönség is láthatja, ahogy a rendőrök először igazoltatni akarják a grillezést szervező férfit, majd amikor az megtagadja, hogy azonosítsa magát, többen rávetik magukat, és leteperik.

A videó készítője emiatti felháborodásában folyamatosan kommentálja az eseményeket, és pocskondiázza a rendőröket.

Ekkor az egyik rendőr a filmfelvétel készítőjére mutatva mond valamit egyik társának, aki odalép hozzá, és se szó, se beszéd, lefújja gázspray-vel.

Hirdetés

A férfi ekkor bemenekült a lakásába, de a gázspray tartalmából bőven jutott oda is, olyannyira, hogy ötéves kislánya is belélegezte, és fulladozni kezdett tőle.

A 63 éves, grillező férfi egyébként kamionsofőr, és azért szervezte a partit, mert éppen németországi útra készült.

A rendőrség szerint az történt, hogy kivonultak igazoltatni a grillparti szervezőjét, és felszólították, hogy mutasson be valamilyen engedélyt, amely alapján közterületen felépítette a kerítést.

A férfi nem volt hajlandó igazolni magát, sőt hamis személyazonosságot adott meg, majd agresszívvá vált, emiatt kellett leteperni, hogy előállítsák.

Ami a gázsprayhuszár rendőrt illeti, fegyelmi eljárás indult ellene, és visszaélés miatt is vizsgálat zajlik.

Hirdetés