Azt ígéri az MTVA, hogy Erdélyben is nézhető lesz magyarul a focivébé

Hosszú évek korlátozásai után mit mondhatnánk: hisszük, ha látjuk.

Hirdetés

„Sporttörténelmi megállapodás: Erdélyben és a Felvidéken is közvetíti a magyar közmédia a labdarúgó-világbajnokságot” – tájékoztatott szerdai közleményében az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.

Évekig azzal kínlódtak az erdélyi magyar sportszeretők, hogy milyen kalózoldalakon követhetik online kedvenc csapatuk vagy válogatottjuk mérkőzéseit, mivel a kábelszolgáltatók kínálatában szereplő M4 Sport csatornán a meccsek előtt rendszerint az alábbi kép fogadta a nem Magyarország területén élő szurkolókat:

Sorozatos ígérgetések, eredménytelen nyílt levelek, petíciók ellenére sem sikerült hosszú évekig elérni, hogy a geokódolt sporteseményeket Erdélyben is nézni lehessen az M4-en.

A vasárnap kezdődő december 18-áig tartó katari labdarúgó világbajnokság mind a 64 mérkőzését nézni lehet majd a magyar közmédia felületein, az M4 Sporton, az m4sport.hu oldalon és a csoportkör utolsó fordulójában párhuzamosan látható meccsek az M4 Sport+ csatornán.

Hirdetés

Az MTVA „hosszas tárgyalások után egy új megállapodásnak köszönhetően” elérte, hogy a meccseket Erdélyben és a Felvidéken is magyar kommentárral lehessen nézni.

Meglátjuk, hogy valóban így lesz-e, tavaly nyáron ugyanis a foci-Eb idején három nap után a Vodafone (az egykori UPC) a közvetítési jogok romániai jogtulajdonosára hivatkozva blokkolta a magyar sportcsatorna műsorát.

 

Hirdetés