Azért nem minden osztálynak kell visszatérnie a jelenléti oktatáshoz a veszélyhelyzet lejárta után

Az oktatási minisztérium pontosított.

Hirdetés

Szerdától véget ért a veszélyhelyzet, és minden visszatér a régi kerékvágásba – de az oktatási miniszternek még zárásként sikerült tovább fokozni a fejetlenséget az oktatási rendszerben hétfő esti nyilatkozatával, miszerint szerdától mindenhol visszatérnek a jelenléti oktatáshoz.

Mivel a koronavírus-járvány még nem csengett le teljesen, továbbra is vannak olyan osztályok, amelyek a nagy számú fertőzött diák miatt online rendszerben tanulnak, mint ahogy számos olyan diák is akad, aki épp most van karanténban.

A helyzet tisztázása érdekében az oktatási tárcának kedden este körlevélben kellett a megyei tanfelügyelőségekhez fordulnia.

Ebben megerősítette ugyan, hogy hatályát vesztette az oktatási és egészségügyi tárca határozata, amely értelmében az egy osztályban előforduló fertőzések számához és a kórházak telítettségéhez kötik az online oktatásra való áttérést, de azért megjelölik a kivételeket is.

Eszerint azon osztályok és csoportok, illetve oktatási intézmények, amelyekben a veszélyhelyzet lejártakor online zajlik az oktatás, az eredetileg megjelölt időpontig online folytatják az oktatást.

Hirdetés

Ugyanez érvényes a jelenleg karanténban vagy elkülönítésben levő pedagógusokra, diákokra és óvodásokra is: nekik is le kell tölteniük az eredetileg megállapított karanténidőszakot, csak ezt követően térhetnek vissza társaik közé.

 

Hirdetés