Az oltakozási kedvre nem lehet panasz: dagad a várólista, már több mint hétszázezren regisztráltak

A számok alapján a jelentkezőknek már az AstraZenecával sincs bajuk. De akinek mégsem mindegy, milyen vakcinát kap, hamarosan erről is kap értesítést.

Hirdetés

Már több mint 775 ezren regisztráltak az oltáskampány honlapján elérhető várólistára, amit Valeriu Gheorghiță koordinátor a keddi sajtótájékoztatóján egészen jó eredménynek nevezett. A jelentkezők közül 447 ezren – 57 százalékuk – a kampány harmadik szakaszában lenne jogosult az oltásra.

A várólistások közül a legtöbben Bukarestben (148 ezernél is többen), Kolozs megyében (64 472) és Prahova megyében regisztráltak, 90 ezren már értesítést is kaptak arról, hogy foglalhatnak időpontot.

Valeriu Gheorghiță egy másik jó hírrel is előrukkolt ma: ismét növekszik a sokat vitatott AstraZeneca népszerűsége, legalábbis a jelentkezésekkel kapcsolatos adatok alapján. A számok azt mutatják, napról napra növekszik azoknak a száma, akik azokban az oltóközpontokban foglalnak időpontot, ahol AstraZenecával oltanak (napi 9-10 ezren). Eddig 391 511 jelentkezőnek van időpontja ezekben a központokban.

Április elejétől egyébként már a vakcina típusát is láthatják az online platformon regisztrálók, akik arról is kapnak majd infót, hogy mennyi időt kell várniuk, míg megkapják a vakcinát.

Az elmúlt 24 órában egyébként 58 062 személyt oltottak be, ezzel most ott tartunk, hogy egymillió nyolcszázezren már túl vannak az első vagy mindkét szúráson, közülük 826 090-en az emlékeztetőt is megkapták.

Hirdetés