Az éjjel szombat délután sem érhet véget: a magyar fiúk megfékezték a világbajnokokat!

A portugálok elleni tisztes helytállás után Franciaország ellen már pontot is szerzett a Puskás Arénában a magyar válogatott.

Hirdetés

A meccs tanulsága: jó ez a magyar csapat. A világ legjobb csapatával is képes volt partiban lenni Marco Rossi együttese, a franciák messze nem voltak akkora mezőnyfölényben, mint a portugálok. A 30 fokos meleg miatti lassú iramú meccsen a világbajnok gyenge helyzetkihasználása is kellett a döntetlenhez, de teljesen rászolgáltak a fiúk.

A meccs embere: Sallai Roland. A Freiburg támadója bármikor lefutotta Pavard-t, többnyire csak felrúgni tudták a francia védők, de végül Fiola Attila gólja is az ő remek indításából jött össze.

A meccs vesztesége: Szalai Ádám. A magyar csapatkapitány már az első félidőben le kellett cserélni fejsérülés miatt, de többiek nélküle is óriásit küzdöttek.

A meccs góltípusa: az ellentámadás. Hogy a magyarok egy pazar kontrából szerezték meg a vezetést, az a meccs képe alapján nem meglepetés, de hogy a franciák is úgy egyenlítettek, az már igen. A második félidőben amúgy a magyar csapat birtokolta többet a labdát – bár Dembelé kapufájánál és Mbappé Gulácsiba lőtt labdájánál azért volt miért izgulni.

A meccs pazarlója: Kylian Mbappé. A franciák világsztárja könnyen került helyzetbe, de pocsékul lőtt, négyből csak egyszer talált kaput.

A meccs egyetlen boldog franciája: Loic Négo. A magyar válogatott honosított jobbhátvédje ugyan nem fogott ki túl jó napot, de egykori honfitársaival ellentétben legalább örülhetett az eredménynek. Tíz éve még Griezmannal együtt lett U19-es Európa-bajnok, most egymás ellen harcoltak.

Hirdetés

Íme az összefoglaló:

F-csoport, 2. forduló:
Magyarország–Franciaország 1-1 (Fiola 45+2., illetve Griezmann 66.)

Hirdetés