Az égvilágon semmi értelme nem volt kórházzá alakítani az ország legnagyobb sportcsarnokát

Egy picikét pesszimistán futottak neki a járványkezelésnek a helyi hatóságok, kezdődhet a szétszerelés.

Hirdetés

Teljesen fölöslegesen alakították át ideiglenes egészségügyi központtá az ország legnagyobb sportcsarnokát, a kolozsvári BT Arénát: a kórházi ágyakkal berendezett létesítmény küszöbét egyetlen beteg sem lépte át, és a prefektúra már el is döntötte, hogy szétszerelik az odaszállított bútorzatot.

Emil Boc polgármester április elején jelentette be a nagy átalakítást arra az esetre, ha a koronavírus által fertőzöttek száma drasztikusan megemelkedik, és a kórházak már nem tudják már ellátni az összes beteget.

Persze jobb félni, mint megijedni, de mára kiderült, hogy ennek semmi értelme nem volt a járványügyi nyilvántartások alapján, a Kolozs megyei számok ugyanis egy másodpercig sem indokolták az egymillió lejt felemésztő projekt kivitelezését.

A sportcsarnokban egyébként 350 beteget tudtak volna fogadni – az enyhe vagy tünetmentes esetek kezelésére szánták eredetileg –, május elejére be is rendezték, de azon kívül, hogy a helyi elöljárók picit pózoltak vele, semmi egyébre nem használták. A vállalkozók által is támogatott projekt még sem volt teljesen értelmetlen, az ágyakat ugyanis a készenléti felügyelőség kapja meg.

Mircea Abrudean prefektus kedden már szólt is, hogy a sportcsarnokot a lehető leghamarabb kiürítik és visszaadják a sportolóknak, ráadásul egyre több eseményszervező lett kíváncsi a bérleti díjakra, így aztán nem húznák tovább az időt. Kolozs megyében egyébként jelenleg 35 koronavírus-fertőzöttet kezelnek a kórházakban, 538-an már legyőzték a vírust.

Hirdetés