Az egészségügyi miniszter számára továbbra is nehezen leküzdhető kihívás a helyes maszkhasználat

Egy nyilvánosságra került felvétel szerint megint szabályt szegett.

Hirdetés

Bár Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert épp a napokban bírságolták meg, amiért nem viselt maszkot a parlament épületében, előfordulhat, hogy megint a zsebébe kell nyúlnia.

Történt ugyanis, hogy vasárnap délután sajtónyilatkozatot tett élő adásban, előtte pedig nem viselt maszkot, miközben több személlyel – köztük a tanácsosával és az operatőrrel – tartózkodott együtt zárt térben.

Ez úgy derült ki, hogy a nyilatkozat előtti pillanatokat is rögzítették, amikor a miniszteren már nem volt maszk, és éppen azon dilemmázott, hogy vajon tegye-e fel.

A miniszter konkrétan azt mondja:

nehogy belépjen valaki, és észrevegye, hogy nincs rajta maszk, amikor más is a közelében tartózkodik.

Bár először a tanácsosa is hajlik arra, hogy nem kell a maszk, később rászól, hogy egy időre tegye fel, amit a miniszter végül nem tesz meg.

Közvetlenül a bejelentkezés előtt aztán ismét morfondírozni kezd, majd arra a következtetésre jut: egyedül van – legalábbis a képen, hiszen rajta kívül többen is tartózkodnak a helyiségben –, így nem kell a maszk.

Kérdéses, az illetékes hatóságok mit szólnak mindehhez, miután múlt héten 1500 lejre bírságolták a minisztert a maszkhasználat zárt térben történő elmulasztása miatt.

Hirdetés

Ráadásul nem csak emiatt főhet a feje:

a péntek esti botrányos bukaresti kórházkiürítés megint feszültséget okozott a kormánykoalícióban,

és akad, aki burkoltan, más pedig kevésbé burkoltan a fejét követeli.

Florin Cîțu miniszterelnök ugyan nem mondta ki konkrétan, hogy Voiculescura céloz, de arra utalt, hogy valakinek vállalnia kell a felelősséget a botrány miatt, és azt mondta: látni akarja, van-e még becsület ebben az országban.

Lucian Bode belügyminiszter hétfőn elfogadhatatlannak nevezte a pénteki akciót, de van olyan liberális politikus is, aki keményebben nekiment az USR-PLUS-os miniszternek.

Florin Roman képviselő például kijelentette: semmilyen közösséget nem vállalnak a szerinte hibát hibára halmozó Voiculescuval, Ben Oni Ardelean, a Nemzeti Liberális Párt alelnöke pedig egyenesen a leváltását követelte.

Az USR-PLUS viszont jelezte: Voiculescu nem megy sehova, a pártszövetség egyértelműen támogatja.

Hirdetés