Autósüldözés volt Háromszéken, vonaton mászkálni veszélyes – pénteki hírmix

Szeben megyében meg állatáldozatot mutattak be az aszfaltozó munkások.

Hirdetés

Szeben megyében leaszfaltozták egy kimúlt kutya tetemét

Nehéz eldönteni, hogy az ember sírjon vagy nevessen a Digi 24 portál által közölt híren, mely szerint Alsóporumbák község közelében, ahol a Brassói Regionális Út- és Hídigazgatóság (DRDP) munkásai végeztek útfelújítási munkálatokat, leaszfaltozták egy kölyökkutya tetemét. Bár lehet, hogy a munkások holmi modern Kőmíves Kelemenekként úgy gondolták, hogy ha nem teszik arrább az útszélén heverő tetemet, hanem inkább ráöntik a forró aszfaltot, akkor az mágikus áldozatként növeli majd az út élettartamát (ami valljuk be Romániában elég gyakran elég kicsi), de pechükre a jelenetnek voltak szemtanúi is, akik igencsak kiakadtak a látottaton. Miután a kölyökkutyáról készült képek bejárták az internetet, Georgeta Maria Poşa, a község polgármestere kérdőre vonta a felelős hatóságokat. A brassói DRDP szóvivője, Elekes Róbert egy igencsak hosszú válaszban nyugtatta meg az embereket, elmagyarázva, hogy a tetemet tulajdonképpen nem is aszfaltozták le, hanem csak beleragadt a forró bitumenes rétegbe, amikor valószínűleg egy traktor kerekéről odakerült. Hozzátette, hogy a tetemet azóta eltávolították.

Vonat tetején mászkálva ért áramütést két tinédzsert

Áramütés általi súlyos égési sérüléseket szenvedett a csütörtökről péntekre virradó éjszaka két tinédzser, akik felmásztak egy Murfatlar településen álló vonat egyik vasúti kocsijának tetejére. A Konstanca megyei mentőszolgálat szóvivője, Claudia Tatarici elmondása szerint a két fiú 14 év körüli, egyikük testfelületének 80 százalékán szenvedett égési sérüléseket, a másik testének mintegy 20 százalékán. Mindkettőt a megyei kórházba szállították, az előbbit azonban a nap folyamán átszállították repülővel a bukaresti Grigore Alexandrescu kórházba. Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a súlyosan sérült pácienst a SMURD mentőkocsijával vitték el a Konstanca megyei kórházból a Mihail Kogălniceanu repülőtérre, ahonnan repülőgéppel szállították Bukarestbe.

Az Agerpres beszámolója szerint a fiú állapota továbbra is nagyon súlyos, gépi lélegeztetésre szorul, testének 80 százalékán vannak áramütés okozta égési sérülések, és a magasból való lezuhanása nyomán is szerzett további sérüléseket. Sebtisztító és dekompressziós műtétet hajtottak végre rajta, jelenleg az intenzív osztályon fekszik.

Autót lopott, elütött egy rendőrautót, árokba borult, majd ellopott még egy autót

Mindezt jogosítvány nélkül tette egy 25 éves férfi Kézdivásárhely környékén. A Kovászna megyei rendőrség tájékoztatása szerint a kézdivásárhelyi rendőröknek járőrözés közben lett gyanús egy elhagyatott gyárépület parkolójából kitérő autó, melynek sofőrje felszólításukra nem állt meg, hanem gázt adott, és tovább hajtott. Kezdetét vette az autósüldözés, mely akár filmbeillő is lehetett volna, ám a menekülő sofőr nekiütközött egy rendőrautónak, majd az úttestről lesodródva autója az árokba borult – így rövidere sikerült az akciójelenet. A férfi társával együtt a kukoricásba menekült. Bár a rendőrök azt hitték nyomukat vesztették, nem sokkal később a közeli Nyújtódról értesítették őket egy autó ellopásáról. A második akció sikeresebbnek bizonyult, elkapták a menekülni próbáló sofőrt, akinek egyébként jogosítványa sem volt. A rendőrség közleménye szerint időközben arra is fény derült, hogy az első autót a Brassó megyei Feketehalomból lopták el.

Hirdetés