Alig két perc alatt zsebeltek ki egy vendéget Kolozsvár egyik elit éttermében (VIDEÓval)

A rutinos tolvaj magabiztosan lopta meg áldozatát, szemmel láthatóan nem először csinált ilyesmit.

Hirdetés

A kolozsvári zsebtolvajok nem tétlenkednek az új évben sem: vasárnap este a Karolina téren található egyik étteremben zsebeltek ki egy férfit, miközben gyanútlanul vacsorázott egy nő társaságában. Az egész jelenetet megörökítette a vendéglő térfigyelő kamerája, így megismerhetjük, hogy milyen módszerrel dolgozik az egyelőre azonosítatlan zsebtolvaj (az akció 1:55 perc körül kezdődik).

A férfi teljesen átlagos vendégnek néz ki, nem kelt feltűnést. Úgy tesz, mintha az étlapot böngészné, miközben a kabátjával bíbelődik. Majd székével egyre közelebb húzódik a szomszédos asztalnál ülő férfi székéhez, amelyiknek a támláján az illető kabátja lóg. Kiveszi belőle a pénztárcát, végül feltűnésmentesen távozik, mintha egy telefonhívást kapott volna. Az egész alig telt két percbe.

Az áldozat beszámolójából kiderül, hogy kiüresített pénztárcáját az iratokkal együtt egy kukákban találta meg a főtér környékén. A férfi elkérte az étterem térfigyelő kamerájának felvételeit és feljelentést tett a rendőrségen, bár nem bízik abban, hogy sikerül visszaszerezni az ellopott pénzt. Ettől függetlenül közzé tette a felvételt, hogy mások is lássák, milyen profi módszerrel dolgozott a zsebtolvaj, és legyenek óvatosabbak.

Az eset és a módszer kísértetiesen hasonlít egy tavaly áprilisban történt lopáshoz: akkor az egyik olvasónkat egy Deák Ferenc-utcai kínai gyorsbüfében zsebeltek ki ebéd közben.

Hirdetés