Ajaj, a City Insurance után egy újabb biztosítótársaság kerülhet a csőd szélére

A fuvarozók szövetsége úgy tudja, a piacvezetővé előlépett Euroins is súlyos problémákkal küzd.

Hirdetés

Újabb krízis állhat be a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) piacán: miután kiderült, hogy a City Insurance fizetésképtelenné vált, az év végéig egy újabb biztosítótársaság tart gyors léptekkel a csődeljárás felé. A Romániai Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR) legalábbis úgy értesült, hogy

piacvezetővé előlépett Euroins is komoly pénzügyi problémákkal küzd,

és úgy tudják, a Pénzügyi Felügyelet (ASF) hiányosságokat állapított meg a biztosítótársaság gazdálkodásában. A COTAR azt állítja, a társaság már csak az alkalmazottainak a fizetését tudja biztosítani, károk kifizetésére már képtelen lenne.

Az Euroins azonban mindent tagad: a társaság közleményben jelezte, lejáratási akciót gyanítanak

a csőddel kapcsolatos pletykák mögött, és büszkén hirdetik: több mint négymillió kliensük van 14 országban, és jelenleg is több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Mint ismeretes, több mint hárommillió ügyféllel a múlt év végén még a City Insurance volt a romániai gépjármű-felelősségbiztosítási piac legnagyobb szereplője. A cég azonban tavaly a csúcsról a mélybe zuhant, miután a biztosítási piacot felügyelő állami szerv (FGA) visszavonta a működési engedélyét.

Hirdetés